Kæreste-krise

”Kæreste krise” er en selvstændig fortsættelse af bogen ”Farlige fotos” af Louise Roholte. Den kan uden besvær læses uafhængigt af første bog, da bogen skifter hovedperson og handler om et nyt emne.

Denne gang er Michelle hovedperson. Hendes mor er alenemor, kæderyger, et rodehoved, uengageret i datterens liv og på alle måder en mor med begrænsninger. I skolen kæmper Michelle med lektierne. Hun er samtidig forelsket i Oliver fra klassen, men han er mere lun på de tjekkede tøser, som fx Emma. Men pludselig begynder Oliver at vise Michelle opmærksomhed og de ses hjemme hos Michelle. Der er bare det ved det, at når de mødes i skolen vil han ikke være ved det. Hvorfor nu det?!

Som om det ikke var nok må Michelle kæmpe med sin håbløse mor, der ikke har øje for andre end sig selv. Da Michelle bliver faster, og skal stå fadder kommer hun i bekneb med pænt tøj til dåbsfesten. Veninden bakker også væk fra hende. Det er kort sagt svært at være Michelle!

”Kæreste-krise” er en letlæst pigebog om at lide den skam, at blive holdt for nar af en fyr. En situation der nok ikke er ukendt for mangen en læser. Samtidig oplever Michelle, at veninden Signe trækker sig. Siden finder Michelle ud af, at der er en god grund til det.
For egen regning må Michelle gøre sig erfaringer, som den feje kammerat, der ikke behandler den yngre skolekammerat og ridepige Liva fair. Hun må kort sagt smage sin egen medicin. Dermed appellerer forfatteren Louise Roholte til, at den unge læser gør sig nogle tanker om handling og konsekvens. Det er meget prisværdigt og fint.

Bogen handler også om, at være en præteenager og stå med et stort ansvar. Forfatteren skildrer, hvordan det er at leve med en ressourcesvag mor, men denne problemstilling bliver desværre ikke beskrevet på en fyldestgørende eller god måde. Michelles mor bliver på en eller anden måde bogens ”bad guy”, og det klæder ikke Louise Roholte at sætte det sådan op. Når det er sagt leverer Louise Roholte en underholdende bog, der nok skal glæde masser af piger.

Køb Kæreste-krise online

Skriv et svar