Gør tandbørstning sjovt for dit barn

Tandbørstning er ikke altid lige sjovt, og specielt ikke når man er barn. Det er dog en af de vigtigste vaner at lære dit barn. Derfor er den bedste måde at forebygge huller på, at lære dit barn at blive begejstret omkring tandbørstningen. Så er der også sandsynlighed for, at det bliver gjort mere grundigt. Mange børn kan nemlig have tendens til at skippe hurtigt over tandbørstningen, fordi det er kedeligt og ikke specielt sjovt. Nogle børn synes tilmed, at det er direkte ubehageligt og begynder at græde og vride sig. Men med disse få tips, kan du prøve at gøre tandbørstningen til en mere behagelig og måske endda sjov oplevelse for dit barn.

Lad barnet børste tænderne selv

Hvis man lader barnet børste sine tænder selv, og til sidst selv ’børster efter’, kan det være sjovere for barnet. Jo mere han/hun selv får lov til at deltage og hjælpe, jo sjovere er det. Lad barnet komme tandpasta på tandbørsten, lad evt. barnet børste tænder på dig osv.

El tandbørste

Mange har oplevet, at det kan være nemmere at få lov til at børste tænderne, med en elektrisk tandbørste. Det kan kilde lidt i munden, og der skal man også bare holde tandbørsten og lad denne gøre arbejdet, og der er mindre risiko for at ramme ind i kinderne.

Børst ikke når barnet er for træt

Vores tænder skal gerne børstes to gange dagligt og mindst én af gangene, hvor de bliver helt rene. Der er dog ingen der siger, at den ’store tur’ skal ligge om aftenen, hvor barnet skal i seng og er helt træt. Det kan gøres om eftermiddagen, når barnet er mere frisk, og kan evt. blive en del af en leg, i stedet for et putteritual.

Gode tandbørstningsvaner er i øvrigt vigtigt gennem hele livet, også når vi bliver voksne. Se et bredt udvalg samt tests af el tandbørster her.

Skriv et svar