Stimuler dit barn med en sansegynge

En sansegynge er det perfekte legetøj til dit barn. Noget legetøj er praktisk, fordi det kan lære dit barn noget, mens andet bare er til ren og skær underholdning. Sansegyngen er en god kombination, idet den er sjov at lege på, samtidig med, at den også er med til at forbedre dit barns motoriske udvikling.

 

Hvad er en sansegynge?

En sansegynge er en gynge, som dit barn kan opholde sig i. Den er ofte rund og flad og hænger et lille stykke over jorden.
Den kan have flere formål, da barnet både kan ligge i den og få en middagslur, men kan også benyttes til at tumle rundt i.

Gyngen kan være lavet i forskellige materialer og varianter, og der findes flere tests, hvor fordele og ulemper ved de forskellige er overvejet. Nogle er lavet med huller igennem, og andre består af en komplet flade, som forhindrer barnets arme og ben mod at falde i gennem.

Man kan få gynger som både kan bruges til indendørs og udendørs brug.

Mange vælge ofte at rykke gyngen udenfor, når barnet bliver lidt ældre, da det giver lidt mere plads omkring den.

 

Hvorfor købe en sansegynge?

Da sansegyngen tjener flere formål, er der dermed og flere gode grunde til at anskaffe sig en. Først og fremmest er den med til at aktivere dit barn, samt styrker barnets motorik og balancebevægelser, da gyngen jo bevæger sig i takt med barnet, og barnet ’tvinges’ dermed til at afprøve kroppens forskellige funktioner. Bevægelser læres meget let og naturligt på en sansegynge og sker i barnets eget tempo.

Desuden kan sansegyngen bruges af børn i alle aldre, lige fra nyfødt til at barnet bliver mere bevidst om sin egen krops bevægelser. Jo ældre barnet bliver, jo mere vil det udfordre sig selv på sansegyngen. Man kan altså se sansegyngen som en lille og privat legeplads, hvor man gør læring til en leg.

 

Skriv et svar