Brandgode børneapps!

I løbet af kort tid har vi taget de fantastiske apps til os, og selvfølgelig skal ungerne også tilgodeses med brandgode børneapps! Vi har fundet en perlerække af de allerbedste gratis af slagsen, der er lige at gå til for ungerne og deres voksne. Glæd jer til massevis af leg og læring når ungerne udforsker de sjove apps. Timevis af sjov venter forude. Ganske gratis!

Apps til rollinger
Vi har håndplukket de allerbedste gratis apps til småbørn og mindre børn, der er nysgerrige og gerne vil lege med mor eller fars iPhone. Små begyndere kan starte her.

Cirkeline Her kan I nyde flot grafik, en god fortællestemme og enkle opgaver, der tiltaler de mindre børn. Der er flere sjove muligheder i den gratis version og Cirkeline er absolut anbefalelsesværdig. Prøv fx at give Cirkeline de sødeste kjoler på eller leg vendespil. Eller hvad med at finde ost til musene? Hanne Hastrups lille charmeprinsesse i den prikkede kjole er altid et godt gensyn og fungerer rigtig flot som app. I kan alle sammen nyde de herligste sange fra Cirkelines skønne univers.

LEGO Duplo-spil er super sjove og såre simple spil for de allermindste børn, der netop har fået lov at lege med en iPhone. Vi er på besøg i dyrenes verden og hilser på i Zoo, når legen går i gang. LEGOS gratis duplo spil garanterer at barnets første møde med spil på telefonen bliver morsomt og succesfuldt, fordi det er såre enkelt. I sagens natur er spillet en reklamesøjle for LEGOs kendte produktserie til netop de små forbrugere, men det fungerer fint og ordentligt. Lyd og grafik er klar og tydelig, sådan som de små brugere behøver. Ikke mindst de to små film, der viser hvordan spillet fungerer, er søde og charmerende. Det er slet ikke til at stå for, når man må vælge mellem plastre til den skadede giraf. Skal det være med hjerter eller små skyer. Super kært!

Simple Draw er et uhyre enkelt tegneprogram for de allermindste. Her er tegnebræt – eller tegnepapir – og farverne sort, rød, grøn, blå og gul. Stregtykkelsen kan desuden varieres i 5 forskellige tykkelser. Når barnet tegner med én finger, så maler det på lærredet, men stryges der to fingre ned over skærmen, så vender lærredet sig om og vupti kommer penslerne og farverne frem! Med to fingre over skærmen er barnet klar til at male videre igen. Mere kompliceret bliver det ikke! Simple Draw er bestemt et godt sted at starte de kunstneriske udføjelser.

Sound Touch Lite giver de mindste børn et flot møde med hele 180 lyde og fine billeder af alverdens dyr og mennesker. Enkelt, sjovt og lærerigt for de små at opleve med lyd og billeder, der både består af foto og tegninger. En god begynder app.

Rasmus Klump app til 3-6 årige. Kom med Rasmus Klump i biografen og se tegnefilm, eller prøv et vendespil for de mindste ligesom der er malebog og meget mere! Hør også historien ”Rasmus Klump & Pildskadden på eventyr” blive læst højt. Allersjovest er det nok at lege ”Find Holger” i en Rasmus Klump version. Mon ikke de små brugere vil synes godt om det?! Rasmus Klump er en klassisk app for de mindste, der nemt kan overskue opgaver og univers. Ideen er naturligvis at du får lyst at købe flere Rasmus Klump produkter. Glæd jer til hygge og fin fornøjelse hånd i hånd med vores gode gamle ven Rasmus Klump.

Matemaslik er et fornøjeligt og fint dansk lille matematikspil, hvor den gratis version henvender sig til de små og helt nybegyndere udi matematikken. Rammen er noget så sødt og lækkert som slik og søde sager, mens spillet træner barnet i de fire regnearter og vores 10-talsystem. Eksempelvis skal barnet udpege de forskellige tal, fylde de rigtige antal slik i poser og give slik til personerne. Det gode ved spillet er, at spillet kombinerer opgaveanvisning med dansk tale (auditiv læring) og visuelle virkemidler på skærmen på fin pædagogisk vis. Matematik for familiens mindste.

Toca Boca er ikke navnet på ét spil men derimod på en producent der præsenterer en hel perlerække af fine spil til de mindre børn! Toca Bocas gratis versioner er alle super skønne og sjove. Alle er de spækket med fin underholdning, leg og læring – og herlig stemning ikke mindst. Fra Toca Boca finder du b.la. Kitchen, Hair Salon og Doctor. Anbefales på det varmeste!

Apps til junior
Til børnene i indskolingen findes der et væld af sjove, skægge og lærerige apps. Her har vi udvalgt en række helt gratis af slagsen. Lige til at hente til timevis fornøjelse!

Max and the magic marker En supersjov tegne app hvor du skal holde tungen lige i munden. Her skal nemlig både tegnes og spilles løs på den bane du selv tegner undervejs i spillet. Når der kommer stiplede linjer skal spilleren tegne – fx en bro, der er nødvendig for at krydse en flod. Du iler af sted og samler orange bobler med maling til din tusch – og får dermed lov at tegne! Et sejt og sjovt spil mener vores anmelder på ti år. Grafikken er veludført og flot!

Pixeline Skolehjælp tilbyder i deres gratis version 2 minispil: Lær alfabetet og Actionspillet, hvor man skal befri fabeldyrene fra Den Sorte Ridder. Som altid når det gælder Pixeline er kvaliteten i top, men vær opmærksom på at der undervejs er tre låste spil (der koster 18 kr i appstore). De to gratis spil har tre sværhedsgrader hver. Jo sværere barnet vælger sin opgave, des større vil belønningen i hjertepoint tilsvarende blive. Glæd jer til sød musik og charme fra Pixeline der kan underholde børn i alderen 4 – 10 år.
Pixeline Stjernehotellet er en anden klassiker, der varmt kan anbefales at tjekke ud. Her venter der også megen fin underholdning.

Trampolinhop er egentlig en del af kampagnen Hop med hovedet som Børneulykkesfonden, Forbrugerrådet og Sikkerhedsstyrelsen sidste år gik sammen om, men her kan ungerne fint more sig samtidig med, de bliver klogere på deres egen sikkerhed. Hvorfor ikke spare turen til skadestuen og al for meget plaster, hvis ungerne kan kombinere hygge, sjov og læring om deres egen sikkerhed med denne fine app? Den får i hvert fald en fin anbefaling herfra! Sund fornuft og sjov i ét.

Labyrinth lite Så er det tid til at finde finmotorik, tålmodighed og balancesans frem. I dette labyrintspil sidder du med den gode gamle trækasse præcis som var det virkelighed. Du skal nu føre kuglen gennem labyrinten, uden den vel at mærke falder ned i hullerne før den er ved vejs ende! I stedet for at vippe med en stor trækasse skal barnet vippe skærmen, og får en rigtig fin mulighed for at træne og styrke sin finmotorik samtidig med der er lagt op til hygge og sjov. Vanedannede og morsomt siger både mor og barn her i familien. Store søskende og forældre kan selvfølgelig sagtens være med! De allervanskeligste baner tilkøbes, men her er masser af udfordringer. Et rigtig fint koncentrationsspil for junior!

FingerPiano Lite er et super charmerende og fikst mini-klaver til de mindste og deres større søskende. I den gratis version kan du få lov at prøve kræfter med 11 numre og klaverlyden er fin og velklingende. Musikken er primært klassisk – de velkendte numre af Chopin og Beethovens – og så er der selvfølgelig en enkelt julesang. Princippet er præcis som i de forskellige Guitar Hero-spil. Du lytter først til numrene. Derpå er det din tur til at spille og få den rigtige musik frem! Du kan indstille tangenternes størrelse (to størrelser). Udfordringen er først og fremmest af få hastighed nok på, så tonerne kommer til at hænge sammen og den klassiske musik kommer til at lyde genkendelig. Min anmelder på ti år synes det var rigtig sjovt at sidde med, og hun fik relativt hurtigt et resultat ud af det, som hun selv var godt tilfreds med! Børn fra cirka fem år vil med held få noget godt ud af FingerPiano Lite.

Puppet palls er et genialt bud på dukketeater for de lidt større børn og deres søskende – ja, hele familien kan fornøje sig med denne flotte app. Du kan vælge op til fire dukker og flere baggrunde inden du optager dit teaterstykke. Testpersonen på ti år forsøgte sig først med en eventyrlig fortælling på dansk. Senere da hun havde tjek p

Skriv et svar