Børnefødselsdag i Fun City Copenhagen

Børnefødselsdag i Fun City Copenhagen!

Vi havde i år valgt at holde min ældste datters 9 års fødselsdag hos Fun City Copenhagen. Vi har før prøvet at være i legeland i bl.a. Lalandia og Fields og synes det var evigt sjovt. Da min datter fik valget om at kunne holde hendes fødselsdag i Fun city var hun meget begejstret!

De andre fødselsdage vi har holdt for børnene i familien, har alle været hjemmefødselsdage, så det var første gang vi skulle prøve en fødselsdag arrangeret af andre. Det var super rart ikke at skulle arrangere skattejagt, lave kager, bage boller og flytte om i hele huset, så man kan gøre plads til 14 glade børn, som vi plejer at gøre hele natten før.

Vi ringede og bestilte tid i god tid. Vi fik en god betjening. Efterfølgende skulle vi ringe eller sende en e-mail og bekræfte hvor mange af de indbudte piger der ville komme.

Fun city ligger en smule gemt væk i et industrikvater i Herlev. Hvis man kommer med tog eller bus, skal man regne med at skulle gå ca. 15 min. Vi kom lidt længere fra, så det var med jubel at vi kunne se de regnbuefarvede bogstaver over døren! Tror det ville gøre Fun City godt, hvis de havde et stort flot skilt tæt ved det store kryds ved ringvejen og den børnevenlige restaurant, der ligeledes ligger der.

Vi blev budt velkommen med håndtryk til alle, af en ung fyr! Han ledte os af en hemmelig indgang hen til en stor reol, hvor vi kunne lægge alt vores overtøj, skoletasker og sko! Derefter fik vi tildelt et bord, der var pyntet med servietter med flag og en farverig kop til hver. Her var der under hele arrangementet saftevand ad libitum.

Vores nye ven forklarede børnene de meget simple regler, der er på stedet og derefter aftalte han med os voksne, hvordan vi kunne tænke os at dagen skulle forløbe! Pigerne var ivrige efter at få startet legen, så vi gik straks i gang. Fun City har ikke arrangeret nogle specielle lege, men der er jo også rigeligt at give sig i kast med. Vi fandt dog på at lege en fangeleg, hvor den der var den, havde en klud om hånden- ellers ville man ikke kunne overskue hvem der var i den store klatreborg.

Fun city består af 3 store haller. I midten er der en cafe omringet af caféborde og borde til større selskaber. Stedet er gjort hyggeligt med skovtapet. I café området og på gangene er der rødt gulv, som viser hvor man ikke må løbe.

Legeområderne har blødt gulv. Der er mange forskellige legeområder: Centralt troner den store klatreborg i flere etager med 2 susende sjove rutchebaner. Den bane er en tunnel, som drejer rundt og rundt, og her skal man være en modig sjæl for at begive sig ned. Den anden en meget glat bane med 2 bump, hvor man får rigtigt meget fart på. Ellers er der omkring 5 etager at boltre sig rundt på, med forskellige forhindringer! Der er intet man kan slå sig på, så det er bare om at løbe rundt.

Ved siden af klatreborgen er et legeområde med store puder og boldrum for de små under 5 år.

Hoppeborge er der 3 af. Den ene med ”fritfald” rutchebaner (dog ikke så høje) En anden med dyr, som man kan prøve at ride på.

Desuden er der bordtennis, airhockey og Wii område, som nok mest er til de store børn eller de smås fædre! Vil man spille airhockey eller pacman skal man dog betale ekstra for det.

Der er også et område bestående af 4 små borge, som hver har en luftkanon. De kan skyde med de små blå skumbolde der er på området. Reglen er at hvis der kommer en voksen ind, så skal de skydes. Her kunne legen næsten ikke stoppe. Nogen barrikaderede sig, andre legede skydeskiver og andre igen samlede bolde.

Rundt om legeområderne er der også sofagrupper til forældre der ikke vil med op og lege, eller til børn der lige har brug for en lille pause. Dem fik vi dog ikke set nærmere på.

Man kommer jo egentlig ikke i Fun City for at få mad, det er jo for at lege, men man har godt nok brug for nogle energitilskud, for man bliver godt brugt af at løbe rundt. Vi fik 2 tiltrængte serveringer og slikposer ved udgangen. Efter ca. 1 times leg fik vi kage og is. Det var en god kage, men når man tænker på at det var en børnefødselsdag, kunne serveringen sagtens gøres lidt mere børnefestlig. Isen var lækker og smagte af rigtig vanille. En halv time inden børnene skulle hentes fik vi en rigtig fin sluch-ice. Den faldt på et meget varmt sted, for vi var blevet godt varme af at løbe rundt i klatreborgen. Den 3 farvede sluch-ice blev serveret i høje tynde funcity glas- lige til at tage med hjem! Ved udgangen fik børnene udleveret en slikpose- Er egentlig ikke så pjattet med konceptet om at børnene skal have slik med hjem fra en børnefødselsdag, men det kan man jo selv afgøre om man vil have med i pakkeløsningen. Børnene brokker sig i hvert fald ikke!

Kommer man til fødselsdag hos Fun city får man udleveret et ”kreditkort” som man kan bruge til alle ekstra udgifter, der måtte være. F.eks. kaffe til forældrene, kugler til airhockey etc. Smart at man ikke skal have kontanterne frem.

Bordet vi fik tildelt var lige overfor ”baren” hvor der var radio kørende, så det var lidt svært at høre hvad hinanden sagde. Det ville have været rart med et mere diskret hjørne, så man følte man havde sit eget lille selskab. På den anden side sad vi meget centralt og alle kunne nemt finde ”hjem” Da vi skulle pakke gaver op fandt vi et hyggeligt hjørne, så vi ikke skulle overdøve radioen.

Vi har været rigtigt godt underholdt i Fun City. Alle fik rørt alle deres muskler – især grinemusklerne. Der er fart på hele tiden. Pigerne fik nogle små kriser undervejs, hvor man tydeligt kunne se at de var trætte, men det varede ikke længe, for alle de sjove legeredskaber har altså en dragende effekt!

Da pigerne blev hentet, var der ikke nogen der ville med hjem. Man kunne se på forældrene at de skulede til hinanden- ingen ville være den første til at stoppe legen! Da den første havde taget skridtet fulgte de andre børn roligt efter – de var meget trætte!

Vi har haft en rigtig god og sjov børnefødselsdag! Der er b

Skriv et svar