Digitale ure gør det nemt og sjovt at lære klokken

Digitale ure gør det nemt og sjovt at lære klokken

Børn lærer i forskelligt tempo, men med de rette redskaber kan børn lære svære ting som f.eks. at binde deres sko eller lære klokken hurtigere. Sidstnævnte bliver en hel del lettere med digitale ure lavet specielt til børn.

I gamle dage var det klassiske Mickey Mouse ur et hit blandt børnene, og selvom det sagtens kunne et godt bud på et børne-ur anno 2016, så er den glade mus med de store ører blevet overhalet indenom af nogle andre ure, der gør det lettere for børnene at lære klokken.

Med det traditionelle analoge ur med visere, skal barnet lære at holde styr på den lille og den store viser, og ovenikøbet skal barnet lære at forstå begrebet ”tid”, hvis et ur skal gøre megen nytte. Derfor kan det være en god idé at starte med et digitalur. Mange børn har nemlig lettere ved at lære klokken på et digitalur, da de blot skal sige, hvad der står på urets display og ikke forholde sig til visere og kvart i eller kvart over.

Det Amerikanske urmærke ”WobL”, har i øjeblikket stor succes herhjemme med at sælge digitalure specielt udviklet til børn. Digitalure fra WobL har nemlig mulighed for at styre hele otte forskellige alarmer, og derudover er urene forsynet med vibrator, så man både kan se og mærke, at alarmen ringer. Det er smart til børn, som ofte bliver så fordybet i deres leg, at de fuldstændig glemmer alt om tid og sted.

Undgå små uheld
Mange mindre børn har svært ved at styre deres tissetrang, når legen er god. De holder sig for længe, og først når det ikke længere kan holdes inde, gør de noget ved naturens kald. Det kan man undgå med et ur, hvor man med ure som WobL har mulighed for at sætte flere alarmer, så barnet kan få en reminder om lige at mærke efter, eller decideret gå på toilettet, inden der sker uheld. Du kender bedst selv dit barns toiletvaner, så hvorvidt uret skal stilles til at bippe og vibrere hver eller hver anden time – eller et helt andet interval, for den sags skyld – er selvfølgelig forskelligt. Men sikkert er det dog, at barnet lærer at mærke efter, og at der dermed vil være færre små uheld.

Lær klokken med en app
Det kan være svært at huske, hvordan man selv lærte klokken i sin tid – eller hvor lang tid det tog. Det er lidt som at binde sine snørebånd. Når først man kan det, tænker man ikke over det længere. Hvis det er ved at være tid for dit barn, til at lære klokken, er der heldigvis sket en del på den teknologiske front, siden du selv var bar. Du kan f.eks. ty til din mobiltelefon eller tablet, og bruge en app til at undervise børnene i læren om klokken. Der findes mange forskellige, men en af de bedre er ”lær klokken” som du kan se en lille demonstration af her.

Skriv et svar