Familiehøjskole

Dengang jeg var en lille pige på 9 år var jeg for første gang afsted på højskole sammen med min mor. Det var på Skælskør Højskole, og jeg husker tydeligt, at vi cyklede fra færgen og til højskolen. Vi gentog iøvrigt successen de næste 2 år også.

En uge på familiehøjskole er ferie i aktiviteternes tegn. Hvadenten det er sport, leg, indlæring eller kultur, så sker der noget. Det er også et sted med udadvendte familier, der ønsker at tilbringe deres ferie sammen med andre familier med børn.

I Skælskør gik min mor til forskellige aktiviteter indenfor kunsthåndværk, mens vi børn byggede sæbekassebiler, lavede brændenældesuppe, legede og fik nye venner. Da det er mere end 20 år siden, er der naturligvis sket meget med højskolerne siden, men grundlæggende er familiehøjskole for de udadvendte aktive familier, og her skal det også siges, at er du enlig mor/far, er her en oplagt chance for at få sjove oplevelser i ferien.

Hvor kan vi komme på højskole og hvad koster det?

Familien på opdagelse – Støvring Højskole
Dette højskoleophold handler om samvær mellem forældre og børn, og det handler om natur, oplevelser og leg. Når børnene er puttet om aftenen, samles de voksne til f.eks. foredrag, sang eller fortælling.

Kurserne koster 3.200,- kr, børn under 11 år 1.200,- kr., børn fra 11 til 18 år 1.400,- kr. Alle børn skal være minimum 4 år.

Læs mere på www.stovringhojskole.dk.

Idræt og natur – Køng Idrætshøjskole
Køng tilbyder 2 forskellige uger med idræt og natur for børn og voksne. Det ene kursus er specielt rettet mod familier med teenagere.

Der er særlige børnehjælpere, der sørger for at børnene har det ekstra sjovt. Bedsteforældre med børnebørn er også meget velkomne.

Kurserne koster kr. 2.900,-, børn indtil 17½ år kr. 1.450,00.

Læs mere på www.sports4all.dk.

Familiehøjskolen Skærgården
Denne højskole har faktisk børn på skolen hele året rundt, så her er der om nogen steder indrettet til børn.

Der vil i ugernes løb blive en lang række friluftsaktiviteter, muligheder for kreativ udfoldelse,
boldspil, ”børnehave” et par gange om ugen, hvor de forældre der ønsker det kan følge fag uden deres børn og meget mere. Aftenerne går med legeaftener, sodavandsdiskotek, bål og ”farvel fest”.

Pris: 2.300 kr. for 1 uge pr. person uanset alder.
Pris: 2.100 kr. pr. uge for to eller tre ugers ophold pr. person uanset alder. Pris: Eget telt 1.450 kr. pr. person pr. uge. Børn uanset alder er velkomne.

Læs mere på www.familiehojskolen.dk.

Der er mange flere højskoler landet rundt, der hvert år afsætter en eller flere uger til børnefamilierne, så kig de aktuelle højskoleophold igennem på www.folkehojskoler.dk og find det helt rigtige sted for din familie.

Har du prøvet familiehøjskole, så skriv om dine erfaringer i vores forum, så andre kan få glæde af dem.

Skriv et svar