Fantastisk juleferie i Skallerup Klit Feriecenter

Fantastisk juleferie i Skallerup Klit Feriecenter
– Vores første juleaften i uvante rammer

Vi har altid været meget traditionelle omkring julen i vores familie, så det var noget af et spring vi tog, da vi sidste år besluttede at flytte alle julens traditioner til Skallerup Klit. Julegaver, julepapir, juleduge og alt det andet man ikke kan undvære blev pakket ned sammen med det nøje udvalgte pynt til juletræet.

Vi valgte at have en hel uge i Skallerup, fra den 19. – 26. december. Dels fordi der er så meget at opleve både på feriecentret og i området, men også for at have tid til rigtig at julehygge sammen. Vi valgte at køre hjem 2. juledag, hvor vi kørte direkte til en julefrokost med resten af familien.

Team Aktiv
Skallerup Klit Feriecenter har et helt fantastisk aktivitetsområde, hvor man året rundt kan være kreativ sammen med sine børn. Men især her op til jul var det helt perfekt. Børnene var på skift afsted for at lave julegaver til de voksne. Det blev til både bolsjer til farfar, glaskunst til far og hårpynt til mor. Alt sammen lavet i ro og mag i Team Aktiv i dagene op til jul.

Samtidig havde vi også et fælles projekt med at male et helt nyt juletræstæppe, og vi fik også bagt småkager i Team Aktivs køkken.

Der var superhyggeligt i Team Aktiv og i Legelandet lige ved siden af. Forventningsfulde børn og voksne der havde god tid til bare at være sammen med børnene. Julen kan jo ofte blive lidt stresset, men stress var der intet af her.

Feriehuset
Man skal lige tænke sig om en ekstra gang, når man planlægger at tage på ferie juleaften. Der skal jo gerne være plads til juletræet, og man skal have plads til alle omkring julebordet. Vi valgte et K4 hus med to soveværelser og 2 badeværelser og masser af stueplads. Her var der fint plads til juletræet, som vi i øvrigt ikke skulle have med hjemmefra eller ud og fælde. Når man holder jul på Skallerup Klit Feriecenter, så er juletræet nemlig med i prisen og kunne blot hentes ved informationen lillejuleaften. Dejligt !

Op til jul….
Det var en utrolig afslappende optakt til juleaften, vi fik. Vi tog i badelandet, vi spiste æbleskiver, gik lange ture i den skønne natur og tog på udflugt til områdets handelsbyer. Ingen stress over noget der skulle nås. Og der var bare så god en stemning i feriecentret. Overalt var der pyntet festligt op til jul.

Juleaften
Normalt går vi i kirke i løbet af juleaftensdag, men det fravalgte vi, da vi ikke rigtig kendte kirken og børnene syntes ikke at det var særlig interessant at skulle komme 45 minutter før, for at få en plads, så vi brugte faktisk eftermiddagen på at spise æbleskiver i cafeen, mens vi så sidste afsnit af årets julekalender. Der kiggede min mand og jeg på hinanden og aftalte at dette ikke var sidste gang vi skulle holde jul i Skallerup.

Mens vi hyggede, var anden i ovnen, og vi kunne gå stille og roligt hjem og gøre klar til aftenens festmåltid. Træet var blevet pyntet lillejuleaften, så julehyggen indfandt sig uden problemer i huset. Vi kunne fra vinduerne se de flotte juletræer i flere af de andre huse.

Traditioner er gode, men nogle af dem er også meget upraktiske og forhindrer os i blot at være og at nyde. Jeg kunne aldrig finde på at smide alle traditionerne væk, men nogle af dem kan godt trænge til lidt fornyelse. Jeg kan i hvert fald sagtens anbefale at prøve en jul i et feriecenter. Vi følte ikke at vi manglede noget juleaften.

Hvis man gerne vil have hele familien med juleaften, så kan vælge det store F8 hus, hvor der er plads til 8+4 personer. Selve stuen er kæmpestor, så der er der rigeligt plads til både julebord og juletræ, selv hvis man er mange til jul.

Særtilbud
Skallerup Klit Feriecenter laver nogle særlige juletilbud når man nærmer sig december, så hold øje med hjemmesiden. I vores tilbud var der flere aktiviteter med i Team Aktiv.

Vores varmeste anbefalinger !

Læs mere på www.skallerup.dk

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
Oktober 2012

Skriv et svar