LEGO House – Nyt i Billund

12.000kvm fyldt med et spændende oplevelses univers i lego!

Lego House i Billund er det nyeste skud på stammen indenfor Lego oplevelser, og det store Lego hus rummer ikke mindre end 25 millioner legoklodser. Lego House er et anderledes univers, der giver lego klodsen en helt ny dimension, og som matcher moderne teknologi med den traditionelle lego klods.

Forventningerne blev indfriet
Jeg må indrømme, at vi var noget spændte på, hvad Lego House kunne byde vores familie med børn på 10 og næsten 14 år. Lego i den traditionelle forstand fanger ikke så meget, som det har gjort, så vi var meget forventningsfulde, da vi trådte ind af døren til det nye Lego univers.

Meget imødekommende personale
Vi blev nærmest ved dørmåtten mødt af den første venlige medarbejder, der bød os velkommen – herefter blev vi udstyret med personlige armbånd med navne i informationen, og da vi ville tjekke ind, informerede endnu en venlig medarbejder os om, at vi kunne komme af med jakkerne i aflåste skabe, såfremt vi ønskede det. Det gjorde vi – og her brugte vi armbåndene til at låse.

Derefter gik oplevelserne i gang – første indtryk var det gigantiske træ, der står i midten af huset omringet af trapperne, som fører op til de øverste etager. Træet af bygget af 6,3 millioner Lego klodser – og det har taget 9 mdr. at bygge. Endnu en imødekommende medarbejder kom hen til os på første etage, og gav os disse oplysninger, samtidig med at han fortalte, at hvis man alene mand skulle bygge det træ, ville det tage 12 år !!!

Vores næste syn var tre store – meget smukke dinosauruser, og også her fik vi af medarbejderen lidt viden med på vejen, om de tre forskellige måder at bygge på, som de tre dino’er belyste.
Nu lyder det nok lidt som om, jeg overdriver lidt omkring det venlige personlige, men faktisk var det sådan, at uanset hvor vi kom og hvilket rum vi gik ind, var der en medarbejder, der sagde ”hej” og bød os velkommen, og flere af stederne kom de hen og gav os forskellige sjove informationer. Det var yderst positivt, og vi var alle imponerede over det engagerede og veloplyste personale.

Med og uden billet
Lego House byder på oplevelser både med og uden billet. Med billet får man adgang til de seks oplevelseszoner og uden billet kan man besøge Lego Square som er, der hvor man kommer ind. Der finder man også Lego butikken samt tre restauranter. Uden billet kan man også besøge legepladserne på ni tagterrasser samt nyde den fantastiske udsigt over byen. På Lego Square er der ligeledes adgang til madpakkerummet, hvor man kan spise sin medbragte mad. Har man købt billet, har man adgang hele den pågældende dag til Lego House – dvs. går man ud kan man komme ind igen hele dagen, såfremt man benytter den udgang lige ved informationen. Går man ud ”rigtigt” skal man huske at scanne sit armbånd før man går, så modtager man et lille ID kort med navn og dato på ligesom man får en lille gave med derfra.

Oplevelseszonerne
Lego House består af 6 oplevelseszoner, der har hver sin farve, så det er ret nemt at finde rundt. Byg f.eks. din egen bil, og kør om kap med vennerne, eller se om din bil kan komme hel igennem ringen. Byg din egen fisk og se den svømme i 3D akvariet bagefter, eller lav din egen Lego Movie. Du kan programmere din egen robot og nedbryde isbjerge, eller du kan afprøve dine kognitive evner, når du planlægger og bygger en hel by. I alle zonerne kan man tage billeder af sine værker og få disse ”lagt på armbåndet”, og så kan man se det efterfølgende rundt på de forskellige skærme i Lego House, ligesom du kan se det i en app.

Find dit indre legebarn frem
Der er så mange spændende oplevelser for både børn og voksne, men egentlig synes jeg, at man skal opleve dem selv. Det er en ny måde at bruge Lego klodsen på, en anderledes tænkning og jeg elsker kombinationen med den moderne teknologi. Mine børn var bestemt ikke for gamle til at besøge Lego House – og det var jeg heller ikke. Så find dit indre legebarn frem, tag på familieudflugt og glem ikke at tage en tur i kælderen og lære om historien bag Lego familien og ikke mindst Lego klodsen. God tur !

Læs mere om LEGO House her.

Oktober 2017
Helle Hansen
Sjov For Børn

Skriv et svar