På eventyr i trætoppene!

København har fået en ny skøn klatreattraktion. I den gamle Carlsberg by er der indrettet baner i mange forskellige niveauer, så alle kan få en udfordrende oplevelse i fri natur.

Sommer, solskin – fridag i København. Der skal ske noget. Sammen med mine to børn Mathias på 14 og Mille på 7 tog jeg mod Carlsberg byen og den nye attraktion Klatreskoven.
Et fantastisk område med udfordrende klatrebaner for alle aldre og niveauer.

En venlig kvinde tager imod os og vi bliver iført seler og hjelm og bliver bedt om at lytte efter den grundige instruktion.

Og så bliver vi ellers sluppet fri. Hjelmen, selerne og de to karabinhager er vores beskyttelse mod det frie fald på op til 10-15 meter og i starten er det svært at tro på, at man er sikker.

Skrå brædder, tomme ølkasser, olietønder ja sågar en gammel bil er hængt op mellem trætoppene og vores opgave er at forcere banerne, komme fra platform til platform, udfordre balancen, få vand i øjnene og vind i håret – og det lykkes til fulde.

Et skridt ud i intetheden
Vi starter med den letteste bane – eller i hvert fald den, hvor der er mindst langt at falde ned. På vakkelvorne brædder og med hænderne knuget om de spinkle reb, går jeg ud i intetheden – ellers sådan føles det – og jeg må igen og igen minde mig selv om, at jeg er spændt forsvarligt fast.

Anderledes med børnene. De er så fulde af tillid og henholdsvis griner og hujer, når de udfordres eller har klaret en særlig svær bane. Men der er også stille øjeblikke af dyb koncentration og jeg hører mere end én gang min syvårige messe til sig selv: ”Jeg skal huske at jeg er spændt godt fast, jeg skal huske, at jeg er spændt godt fast”. På et andet tidspunkt hører jeg hende sige: ”Jeg skal bare lade være med at kigge ned”.

Og sådan er det. Vildt udfordrende, grænseoverskridende, til tider kvalmefremkaldende, men også glædesfremkaldende og med til at give et kick af selvtillid, når den gyngende, skæve, vaklende hængebro forceres.

Der er små baljer, man skal hive sig over med, svævebaner man kan kure nedad og hver gang vi har afsluttet en bane med succes giver det lyst til at prøve den igen eller – for nogles vedkommende – prøve den der er et tak sværere.

Vi bruger et par timer i klatreskoven og er helt høje efterfølgende og helt enige om at vi kommer igen. På vej væk benytter vi lejligheden til at gå en tur rundt i Carlsbergbyen, der er ved at udvikle sig til et spændende byområde med udendørs fodboldbaner, skateboardbaner, udendørs fitnesscentre, hyggelige cafeer, loppemarkedet og andet sjov.
Det hele er bestemt en tur værd.

Der findes klatrebaner i fire forskellige sværhedsgrader. Fuldstændig ligesom skipister er ruterne i Klatreskoven inddelt i fire forskellige sværhedsgrader ved hjælp af farver: Gul for små børn, grøn for de lidt større børn, blå for begyndere, rød for letøvede og sort for dem der vil have en ekstra udfordring.

Gul bane: 50,- kr
Grøn, blå og rød bane 100,-kr for børn
Grøn, blå og rød 150,-kr voksne
Sort bane + 50 kr.

www.klatreskoven.dk
www.carlsbergbyen.dk

Trine Baadsgaard
Skribent Sjovforbørn.dk
Juni 2013

Skriv et svar