Ree Park i Ebeltoft

Det blev til meget spænding i luften da jeg meddelte, at familien nu skulle med hurtigfærge til Ebeltoft fra Sjællands Odde og derefter overnatte i den spændende Ree Park.

Mols-linien og Ree Park
Henover sommeren og efteråret udbyder Ree Park et forrygende tilbud til familier i samarbejde med Mols-Linien, hvor man for 3.795 kr. kan få en 2 dagestur med færgeoverfart, entre for 4 personer begge dage, overnatning på savannen, guidet rundtur, landrover safari samt kik bag kulisserne. Et godt og anderledes alternativ til andre dagture eller 2 dagesture og ét, som familien sent glemmer. Der er også mulighed for at erhverve sig et godt tilbud, hvis man blot ønsker en 1-dagstur, uden overnatning.

Vi var således fulde af forventninger, som alle blev mere end indfriet i løbet af opholdet. Vi tog overfarten fra Odden og gjorde brug af faciliteterne som legerum, restaurant og kiosker. Samtidig var vi så heldige at få adgang til kommandobroen, hvor der blev fortalt detaljer omkring hvorledes et så stort skib, blev styret lynhurtigt frem med flymotorer, teknisk udstyr og skærme med masser af knapper, som fik den yngste pige til at spørge om, hvordan de dog bar sig ad med at huske dem hver gang de kom på arbejde. Efter dette besøg, var vi ude med pigerne og få blæst krop og sjæl igennem på dækket.

Mols-Linien tilbyder generelt mange gode pakketilbud, til forlystelsesparker, hoteller og kroer. Derudover er det en hyggelig og god måde at komme over vandet på, og børnene kan benytte deres egen hjemmeside med konkurrencer og underholdning, http://undervandet.mols-linien.dk/index.asp. I forlængelse med disse optimeringer er der også gjort meget ud af at forenkle menuerne, supplere med spændende nye retter, der er foretaget ombygning af restauranten og nogle af priserne er sat ned. Så alt i alt er den blot 45 minutters overfart, der foregår med 80 km/t, en sand nydelse og et godt afbræk for børnene på turen.

Ankomst i Ree Park
Konceptet man får i pakketilbuddet, begynder kl 16:00 og varer til næste dag kl 9:00. Vi ankom dog næsten 5 timer før fordi vi ville have tiden til selv at gå rundt og iagttage alle fodringerne forinden.

Parken er meget overskuelig med store, ophængte kort overalt og vejvisere, så det er let at finde rundt når man er blevet lidt forvirret mht sin stedsans. Naturen er smuk med store vidder, savannen, skovområder og små stier, der ikke er asfalterede, som alt i alt giver helheden og stemningen, i de opdelte områder, der repræsenterer Europa, Asien, Afrika, Nordamerika, Sydamerika og Madagaskar med deres tilhørende dyrearter. Det tager ca. 3-4 timer at gå parken rundt og nyde fodringerne undervejs, som er lagt ind med faste intervaller.

Man kan overnatte i forskellige slags store telte, (lodge og tipi) og der er grillpladser stillet op, hvor maden kan grilles, eller man kan benytte picnic pladserne, hvor medbragt mad kan spises. Ree Park byder også på teambuilding faciliteter, og servicen er i top mht at få planlagt sit besøg bedst muligt. Der er guider, der går rundt med genkendeligt tøj, så man hele tiden kan føle sig velinformeret og få stillet sin sult efter facts omkring de mange dyrearter.

Dyrefodringer
Vi valgte at se fordringer af løver, aber, bjørne, geparder og overvære et fugleshow. Løverne blev fodret meget tro mod deres natur med en hest, der var skåret i dele, så der var et stykke til alle……troede vi, men den ene hunløve var hurtig på benene og grådig og fik skovlet to store lunser til sig inden hanløven til sidst fik nok og jog hende brølende væk.

Aberne var spændende fordi de var sjældne racer, som kommer fra Madagaskar. Samtidig kan man gå rundt blandt dem i nogle små ø-klaser og derved komme helt tæt på. Aberne går iøvrigt rundt ved siden af kæmpe skilpadder – et spændende syn.

Når bjørnene skal fodres, er det noget helt specielt for børnene. De får nemlig lov til at være aktivt med. Der udleveres handsker og alle får lov at kaste frugt og grønt ned til dem, samt store lunser kød. Geparderne er også meget seværdige. Der bliver hejst kød ned til dem på en kæmpe skinne, der går på tværs og som pludseligt bliver skudt afsted med 70 km/t, så de smukke geparder løber afsted.

Fugleshowet var ligeledes en stor oplevelse og imponerende at se, hvordan dyrepasseren havde helt styr på fuglene så vi kunne se dem jage og suse rundt om ørene på os. Størst var det da den yngste pige fik lov til at få handsken på med et lille bytte, som den store falk fløj hen på og spiste af. Der var hun ikke til at skyde igennem.

Guide
Da vi have fået afsluttet vores egen rundtur mødte vi guiden, Sofie, kl 16:00 og begyndte programmet:
Entre i parken for op til 4 personer
Personlig guide – der viser rundt og fortæller om dyrene
Kig bag kulisserne – besøg i bjørne-, giraf- eller løvestalden, eller besøg hos aberne
Land Rover Safari – safarikørsel på savannen
Slangefremvisning – se, rør ved og hør mere om slanger
Walking safari – guidet rundvisning i parken
Sofie var meget åben, venlig og tålmodighed og svarede grundigt og sødt på de mange spørgsmål fra pigerne. Hun gik med os til teltet, hjalp med at finde trækvogn til bagagen, viste os på plads og så gik vi ellers igang med de guidede ture.

Landrover Safari
Ud at se ulve og bjørne først og derefter gik vi ned til de Landrover jeeps, som hører til parken. Vi blev kørt rundt på savannen og kom helt tæt på giraffen, næsehornet, antilopper, gnuer, strudse – virkeligt fascinerende og storslået. Savannen er bygget op så den minder meget om den ægte vare i Afrika. Guiden var sød til at standse og forklare meget detaljeret om det enkelte dyr.

Især en af arterne indenfor de afrikanske antilopper, er nu officielt kun tilstede i fangenskab og ikke længere i naturen og samtidig har Ree Park fået dem til at yngle så vi kunne se en lille sød unge vandre rundt. Kort efter dette var vi heldige at få endnu en fodringsoplevelse da fiskekatten, der primært lever i Japan fik mus, ky

Skriv et svar