Ud i Rømøs natur med Tønnisgård!

Ud i Rømøs natur med Tønnisgård!

Kender I det, at man kører forbi noget, hvor man tænker at det burde man måske kigge ind og se nærmere på? De fleste der tager til Rømø, kører på et eller andet tidspunkt forbi Naturcenter Tønnisgård, og her er et af de tilfælde, hvor du rent faktisk bør sætte tid af til et besøg, for her er meget at komme efter.

For Rømø har en meget spændende natur og en meget spændende historie, og den kan de dygtige medarbejdere på Tønnisgård hjælpe dig med at opleve.

Sjovforbørn.dk besøgte Rømø i efterårsferien, og vi havde bestilt tid til dragebygning på naturcentret – ligesom for at prøve det af. Men da vi først var indenfor, fik vi lyst til meget mere.

Indendørs aktiviteter
På Tønnisgård er der både indendørs og udendørs aktiviteter, så selv på en kold regnvejrsdag kan du få en god oplevelse. Indendørs kan man bl.a. lave:

Dragebygning
Muslingesjov
Ravslibning
Eller man kan gå en tur igennem stedets lille natur-museum, hvor man kan blive klogere på den noget specielle natur, man finder på og omkring Rømø.

På tur med Tønnisgård
Man kan også tage med guiderne på tur ud i naturen. For de små er der bl.a. en vadehavstur, hvor man kommer helt tæt på krabberne på stranden og lærer meget mere om dem og de andre dyr. Der er også mulighed for at komme til at køre i hestevogn gennem Kirkeby Plantage. Der er indlagt en lille bjergbestigning på ruten.

Ud i historien….
For de historieinteresserede er der en tur, som vi varmt kan anbefale. Rømø er jo fyldt med historie fra 2. verdenskrig og har mange bunkere, der er et besøg værd. Men vil man helt ind i bunkerne, så kræver det en nøgle, og den har de på Tønnisgård.

Turen går forbi flere bunkere, og slutter – uden at jeg skal røbe for meget – med en meget realistisk indgang til en meget mørk bunker. Guiden som vi havde med, var meget interessant og fortalte levende om tiden omkring 2. verdenskrig.

Vi havde vores ældste søn på 11 år med på turen, og det var en stor oplevelse for ham. Man kan også sagtens have yngre børn med, men det giver den bedste tur, hvis børnene ikke er alt for små. Man bliver jo også som voksen grebet af historien, og så er det sjovest hvis man ikke har de helt små med.

Priser og tider
På Tønnisgård har de meget rimelige priser – særligt set i forhold til den kvalitet, der lægges i det. En bunkertur koster f.eks. kr. 60 for voksne og kr. 30 for børn. Centret har åbent hele året rundt mandag til fredag. Det er en god ide at melde sig til aktiviteterne dagen før, da der i højsæsonen er ekstra mange interesserede.

Vores varmeste anbefalinger til Tønnisgård !

Mere information finder du på:

Naturcenter Tønnisgård
http://www.tonnisgaard.dk
Havnebyvej 30
6792 Rømø
tlf. 74 75 52 57

Læs også om Dayz Rømø og Rømø Lege- og Labyrintpark og generelt om at besøge Rømø

Mette Juhl

Skriv et svar